Deprecated: Function _usort_terms_by_ID is deprecated since version 4.7.0! Use wp_list_sort() instead. in /home/meridiaanvzw/domains/meridiaanvzw.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Gent voert een lage-emissiezone (LEZ) in vanaf 2020

De Gentse binnenstad is vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ). Gent blijft bereikbaar met de wagen, maar de meest vervuilende diesel- en benzinevoertuigen mogen het gebied binnen de stadsring (R40) dan niet meer in. Binnen die zone zullen strenge uitstootnormen en toelatingsvoorwaarden gelden.

Rijdt u dikwijls met uw wagen tot bij ons? Check dan nu of uw wagen in 2020 de Gentse LEZ nog binnen mag op www.lez2020.gent.  Sommige voertuigen zullen de LEZ wel nog binnen mogen na betaling van een toegangstarief. De tarieven hiervoor worden in de loop van 2019 bekendgemaakt. Op de website vindt u ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen.

Wilt u zich nu al voorbereiden op de komst van de LEZ? Denkt u erover om minder met de wagen te rijden? Of twijfelt u over de aankoop van een nieuwe of tweedehandswagen? Informeer u dan vooraf en check of u als Gentenaar recht heeft op een premie of subsidie.