Over ons

Meridiaan Gemeenschapscentrum vzw

Vzw Meridiaan is sinds 1999 actief om samen met de scholen en de ouders een betere plaats voor de leerlingen te realiseren. Meestal zitten de leerlingen al met een klein beetje steun beter in hun vel en in de maatschappij. Wij willen graag ervoor zorgen dat ieder persoon zijn best mogelijke plaats in de school en in de samenleving inneemt. Met de fusie in 2010 bereiken we niet alleen de leerlingen met betrekking tot de schoolvakken, maar ook met jeugdactiviteiten in samenwerking met de jeugdverenigingen.
In 2016 hebben we samen met drie vzw’s (te Sint-Niklaas, Zele en Aalst) onze ervaring en energie gebundeld om naast het onderwijscentrum ons ook te buigen over twee andere noden. Deze kunnen we onder verdelen in ‘Socio-culturele en educatieve activiteiten‘ en ‘Liefdadigheidsactiviteiten‘.

Onderwijscentrum

Meridiaan biedt via zijn onderwijscentrum hulp aan kinderen en jongeren van het lager en secundair onderwijs.
Voor het lager onderwijs betreft het om studiebegeleiding waar de kinderen een algemene begeleiding krijgen rond Nederlands, Frans en wiskunde. De kinderen worden 2 keer per week begeleid door vrijwilligers.
Voor het secundair onderwijs hebben we gekozen voor vakspecifieke begeleiding waar de leerlingen kunnen kiezen uit 4 hoofdvakken nl.: Nederlands, wiskunde, Engels en Frans. Op aanvraag kan er ook bijles voor andere vakken geregeld worden.

Zie ook https://meridiaanvzw.be/onderwijscentrum en https://meridiaanvzw.be/werking

Meer informatie over ‘Socio-culturele en educatieve activiteiten’ kunt u vinden op: https://meridiaanvzw.be/socio-culturele-en-educatieve-activiteiten

Meer informatie over ‘Liefdadigheidsactiviteiten’ kunt u vinden op: https://meridiaanvzw.be/liefdadigheidsactiviteiten

Interactieve voorstelling Vzw Meridiaan: