Deprecated: Function _usort_terms_by_ID is deprecated since version 4.7.0! Use wp_list_sort() instead. in /home/meridiaanvzw/domains/meridiaanvzw.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Verslag bezoek aan de wereld van Kina: de tuin (30/09/2018)

Op zondag 30 september 2018 bezocht de kinderwerking van Meridiaan vzw, afdeling Gent, het natuurmuseum ‘De wereld van Kina: de tuin’ in Gent. Dit museum is gevestigd in een van de oudste heemtuinen van Vlaanderen, waar meer dan 1.500 planten verzameld zijn. De kinderen werden in twee groepen verdeeld zodat de ene groep het museum kon ontdekken met een gids terwijl de andere groep in de tuin op verkenning ging.

In de tuin werd het verhaal “Vos en Haas en de ballon van Uil”, een boek van Sylvia Vanden Heede, voorgelezen, na een zoektocht naar de puzzelstukken van het verhaal. Daarna begeleidde Jacobus de draak de kinderen door de wondere plantenwereld. De draak woont in de grootste boom van de tuin en is de Opperdraak van de geheime Orde van de Draken. De kinderen konden lid worden van de Orde door echte drakentaken uit te voeren. 

In het museum konden de kinderen en de begeleiders kennis maken met vogelspinnen, wandelde takken en wandelende bladeren, maar ook paddenstoelen en bijen. Wat onthouden we van deze rondleiding? De mannelijke spinnen kan je herkennen aan hun voelsprieten als bokshandschoenen. Samen met Enzo de eekhoorn hebben de kinderen in de heksenkring gezeten en met Sjaakje de slak werden raadsels opgelost. 

Na deze leerrijke dag werden alle kinderen beloond met een welverdiend drakendiploma.