Deprecated: Function _usort_terms_by_ID is deprecated since version 4.7.0! Use wp_list_sort() instead. in /home/meridiaanvzw/domains/meridiaanvzw.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Verslag: bezoek aan het Belfort van Gent – 8 april 2019

Maandag 8 april gingen we met een enthousiaste groep van 20 kinderen naar het Belfort van Gent om er aan een leerrijke en spannende sleutelzoektocht mee te doen!

Het Belfort in Gent is een van de historische huizen van de stad. Het was het symbool voor de autonomie en onafhankelijkheid van de stad. Doorheen de jaren heeft het Belfort diverse functies gehad. Zo deed het al dienst als bewaarplaats van schatten en als uitkijktoren.

Tijdens de sleutelzoektocht beantwoordden de kinderen quizvragen. Ze mochten hiervoor een boekje met historische info over het Belfort raadplegen. Ook gingen ze op zoek naar de standbeelden buiten aan het gebouw (de wachters) en maakten ze kennis met de eerste draak die op het Belfort woonde, een gevaarte van maarliefst 4 meter lang! Op die manier leerden de kinderen een van de belangrijkste historische symbolen van hun stad kennen. Verder konden de kinderen genieten van het indrukwekkende uitzicht over hun stad Gent.